Blogit

Polku metsässä
Otteita toimitusjohtajan koronapäiväkirjasta
Lisätty kategoriaan
kirjoittajalta Taina Rämö-Korpinen

Kaunis, sininen, pieni päiväkirjani, sinullakin saattaa nyt sivut kipristyä huolesta, niin kuin oma sydämeni. Sinusta tuli koronapäiväkirja. Elämme poikkeuksellista aikaa, ja löydän itsestäni syvän ytimen, joka aktivoituu. Solut, jotka ovat ehkä uinuneet, lähettävät nyt sähköisiä viestejä hermoratojani pitkin. Valtava määrä energiaa, voimaa ja auttamisen tahtoa kumpuaa sisimmästäni.

Empatiani virtaa kanssa kulkijoille, joilla on nyt samankaltaisia haasteita tai tilanteen aiheuttamia esteitä ja rotkojakin työelämän polulla. Rinnalla on koko ajan myös iso huoli läheisistä. Rakkaita ovat niin omat perhe- kuin työyhteisötkin.

Kun on mukana usean yhteisön toiminnassa, pyrkii löytämään luovia ratkaisuja nykytilanteeseen sekä siitä toipumiseen. On sisäsyntyinen tarve vahvistaa tunnetta, että kyllä tästä selvitään, sekä jakaa voimavaroja sopivina annoksina ja avittaa kaikkia eteenpäin. Yhtä aikaa läsnä on oman rajallisuuden tuntemus, kun aika ei vaan riitä kaikkeen. Haluaisi auttaa suvun yhteisössä kaikkia niitä, jotka ovat riskialtteinta ryhmää, ja jakaa aikaa ehkä toisin, kuin se nyt on mahdollista. 

Myös itsestä pitäisi pitää huolta. Vierellä ovat onneksi karvakaverit, ihmisen parhaat ystävät. Ne muistuttavat tässä pääsääntöisessä etätyömoodissakin, että välillä pitää ottaa breikki ja mennä haistelemaan ihanaa kevätilmaa – koirahallintoneuvoston vakiosäädösten mukaisesti. Sen osalta ei poikkeuslakeja ole laadittu. Kevät saattaisi muuten nyt puhjeta huomaamatta, ilman että sen syvimmästä loistosta ehtii nauttimaan. En anna sen hujahtaa ohi. 

Vaan tämäkin ajanjakso on jossain kohtaa ohi. Silloin voi taas tämän kokemuksen myötä entistä vahvempana ponnistaa eteenpäin. Eipä vaan kukaan arvannut, että tällaista osuu omalle kohdalle. Kaikille meille tämä oli yllätys, ja yhdessä meidän tulee nostaa Suomi uuteen nousuun. 

Yrittäjillä erityisesti on nyt hankalat ajat. Tämä hetki koettelee ja ravistelee.  Hyvä, että meillä on nyt valtion johto, joka on jo osoittanut toiminta- ja reagointikykynsä. On myös useita muita tahoja, jotka nousevat kantamaan yhteistä vastuuta poikkeuksellisella ja näkyvällä tavalla.

Me kannattelemme toisiamme yli tämän ajanjakson, keinolla millä hyvänsä. If you can’t you must. And if you can you must. Kyllä me tästä nousemme.

Taina Rämö-Korpinen

Toimitusjohtaja Peili Consulting Oy

Kommentit (1)

Marianne

Hyviä pohdintoja Taina

Täsätä selvitään hyvin tai huonosti, mutta selvitään!

En tunne ahdistusta enkä pelkoa, mutta yksinäisyyttä..
Kunpa voisi halata..

Stay safe Taina,

Marianne

Lisää kommentti

Peili-uutiskirje

Tilaa 6-8 kertaa vuodessa ilmestyvä Peili-uutiskirje.