Blogit

Nainen vuoren huipulla
Pakotettuja hetkiä ja uusia aluevaltauksia
Lisätty kategoriaan
kirjoittajalta Tina Hattunen
Tina Hattusen kuva

Valmentaja, positiivinen sparraaja Tina Hattunen

Kysyimme Peili-valmentajien kokemuksia korona-ajan mukanaan tuomista haasteista ja uusista ratkaisuista. Positiivinen sparraaja, valmentaja Tina Hattunen on perustanut valmennusyritys Junton intohimosta parempaan (työ)elämään. Hän tähtää tavoitteisiin asiakkaidensa kanssa käytännönläheisellä ja vahvasti osallistavalla yhteistyöllä. Blogissaan hän avaa valmentajan tuntumaa uudenlaisiin tapoihin toimia.

 

Uusi aika on alkanut

Viimeinen puoli vuotta on ollut todella uuden ajan alkua, ja pakotetusti on tullut hetki, jolloin perinteinen valmennus on muuttunut aidosti virtuaaliseen muotoon. Muotoon, josta on jo pitkään ja monta vuotta puhuttu, mutta johon se vasta nyt on ihan oikeasti pitänyt kääntää.

Tämä on vaatinut jo pidempään valmentajana toimineelta uudenlaista suhtautumista valmennuksiin: Miten aktivoida osallistujia aitoon vuorovaikutukseen, kun en pysty näkemään henkilöitä ja heidän kehonkieltään? Miten saada ryhmätöistä kaikki irti? Jne…

Keväällä ensimmäiset valmennukset tuntuivat jo tekniikankin osalta jännittäviltä, ei vain valmentajasta mutta myös osallistujista. Onneksi tämä oli kaikille uusi ja erilainen tilanne, joten hyvinhän näistä alkukangertelun jälkeen selvittiin.

Peili-valmennus taipuu moneksi

Perinteinen Peili-käyttäytymisprofiilit sisältävä valmennus on itseasiassa hyvinkin taipuisa virtuaaliseen muotoon. Kevään ja kesän aikana käsittelin mm. esimiesten kanssa Peili-palautteita niin, että aamupäivällä oli yhteinen sessio Teamsilla ja iltapäivällä pidin jokaisen osallistujan kanssa lyhyitä kahdenkeskisiä juttutuokioita.

Tämä oli ihan älyttömän toimiva ratkaisu, joka sai myös osallistujilta hyvää palautetta. Näin pystyttiin keskittymään osallistujan omaan käyttäytymisprofiiliin ja kysymyksiin, joita varmasti herää yhteisen session aikana, mutta ei kehtaa kysyä. Kovasti osallistujat kokivat, että saivat tästä paljon eväitä omaan esimiestyöhönsä.

Uudenlaisia aluevaltauksia

Uuden aikakauden myötä olen myös rakentanut erään asiakkaan kanssa heille verkko-opiskelumoduuleita, joita toteutamme syksyn ja ensi kevään aikana noin kolmen tunnin mittaisina pienryhmäkeskusteluina – interaktiivista, nopeaa ja oivalluttavaa! Siinä oman työpöydän äärellä, ei matkustamista ja muutakaan aikataulun suurta sovittelua.

Lisäksi ihan uusi aluevaltaus ovat suuren kohderyhmän webinaarit. On kutkuttavaa puhua suurelle yleisölle näkemättä heitä. Eli erilaiset tekniset härpättimet ovat tulleet tutuiksi. Hyvillä mielin siis mennään kohti talvea 😊

Syksyn tullen olen pitkästä aikaa ollut tekemässä live-valmennuksiakin. Ihana on ollut nähdä pitkän tauon jälkeen ihmiset ihan paikan päällä, tietysti turvaväleillä isoissa saleissa, käsidesien ja tarvittaessa kasvomaskien kanssa.

Vastapainoa valmentamiselle

Sivunyanssina, valmistuin tämän vuoden tammikuussa ihan harrastusmielessä sisustussuunnittelijaksi. Olenkin pystynyt tekemään ohessa pienimuotoista sisustusjuttuja, mikä on mainiota vastapainoa valmentamiselle.

Itse asiassa sisustusasiakkaita tavatessa otan myös kaiken Peili-valmentajan osaamiseni käyttöön. Puhutaanhan silloin yhdestä ihmisille kaikkein tärkeimmästä asiasta eli kodista, joten siinä jos missä vuorovaikutusosaamisesta ja tunneälystä on hyötyä!

Lisää kommentti

Peili-uutiskirje

Tilaa 6-8 kertaa vuodessa ilmestyvä Peili-uutiskirje.