Uutiset

Varpoituskolmio
Huijausviesti liikkeellä – katso varotoimenpiteet!
Lisätty kategoriaan
kirjoittajalta Peili

Taina Rämö-Korpisen sähköpostili kaapattiin, ja useat yhteistyökumppanimme ja kontaktimme saivat 7.1.2020 Taina Rämö-Korpiselta viestin, jossa on liitteenä linkki laskuun. Kyse on huijausviestistä, älä klikkaa linkkiä, älä vastaa siihen, äläkä anna tunnuksia kirjautumisruutuun. Tuhoa  vain viesti.

Liite tai sen klikkaaminen ei sinällään levitä virusta. Jos linkkiä klikkaa ja syöttää tunnukset, tulee tieto, että kyseisillä tunnuksilla ei ole pääsyä dokumenttiin. Tämän huijausviestin tarkoitus on siis kalastella tunnuksia. 

Mikäli ehdit klikkaamaan linkkiä ja antamaan tunnuksesi, vaihda välittömästi sähköpostisi salasana ja tarkista, että sähköpostiisi ei ole luotu ylimääräisiä sääntöjä. Huijausviestit saattavat esimerkiksi luoda sellaisen säännön, että kaikki uudet sähköpostiviestit ohjautuvatkin roskapostikansioon.

Taina Rämö-Korpisen sähköpostitilin suojaukset on varmistettu välittömästi asian havaitsemisen jälkeen, eikä uusia huijausviestejä pääse lähtemään hänen nimissään.

Pahoittelemme asian aiheuttamaa häiriötä.

Jos tarvitset lisätietoja tai ohjeita, ota yhteyttä info@nullpeiliconsulting.fi

Peili

Sertifioimme valmentajia, kouluttajia ja HR-ammattilaisia Peili-työkalujen käyttöön.

Kommentit (1)

Niina Reina

Yrityksen muut tiedot eivät päässeet vuotamaan. Myös kaapatun sähköpostitilin suojaukset päästiin palauttamaan nopeasti. Sen jälkeen kaikille huijausviestin kohteeksi joutuneille lähetettiin asiasta info ja toimintaohjeet.

Lisää kommentti

Peili-uutiskirje

Tilaa 6-8 kertaa vuodessa ilmestyvä Peili-uutiskirje.