Ihmisten erilaisuus ja onnistuneen vuorovaikutuksen avaimet

Vuorovaikutuksen avaimia erilaisten ihmisten kanssa toimittaessa.

Kirjoittajat Heidi Maisonen ja Susanna Vinkka toimivat valmentajina S-ryhmän  Jollas Instituutissa. Heidän yhteinen intohimonsa on valmennettavien ihmisten osallistaminen ja oivalluttaminen niin, että positiiviset vaikutukset näkyvät valmennettavien arjessa.

Minkälaisia avaimia sinun avainnipussasi on erilaisten ihmisten ja tilanteiden kohtaamiseen?

Tiedätkö sen tunteen, kun sinulla on nippu avaimia ja yrität löytää siitä monien samannäköisten ja erinäköisten avainten joukosta juuri tuohon oveen sopivan. Sinulla on kiire ja ovi on lukossa. Kokeilet avaimen toisensa jälkeen ja ovi vaan pysyy lukossa. Turhaudut, mielesi tekisi jo potkaista ovea, eikö se jo tajua avautua! Kiukku nousee pintaan, muistat että olet aikaisemminkin seissyt juuri tämän oven takana ja yrittänyt epätoivoisesti saada sitä aukeamaan. Oven vihdoin auettua olet jo niin väsynyt, ettet edes muista miksi sinun piti saada ovi auki. Seuraavalla kerralla teen jotain toisin, merkkaan tähän oveen sopivan avaimen, päätät.

Peili-valmennuspäivissä tutustumme ihmisten luontaiseen erilaisuuteen. Huomaamme, että ovia on neljänlaisia: määrätietoisia ovia, edistäviä ovia, kannattavia ovia ja analyyttisiä ovia. Ja jokaisella osallistujalla on omanlaisensa avainnippu tullessaan päivään. Päivässä tutkitaan erilaisten ovien lukkosysteemejä ja kokeillaan ja etsitään niihin sopivia avaimia. Ilmassa on epävarmuuden tunnetta, löytämisen iloa ja ihmettelyä – tämäkö se avain olikin, miksen ollut heti tätä ymmärtänyt kokeilla?

Päivän päätteeksi osallistujat lähtevät mukanaan avainnippu, johon on tullut useita uusia avaimia, vanhoista avaimista on teetetty uusia, kiiltäviä ja jotkut ruostuneimmista on heitetty pois.

Valmentajan onnistumisen avaimet

Olemme viimeisen puolentoista vuoden aikana toteuttaneet Jollas Instituutissa Peili-valmennuspäiviä useille sadoille saman organisaation esimiehelle ja johtajalle. Olemme siis saaneet mahdollisuuden jäsennellä ja tutkia paljon myös sitä, minkälainen avainnippu meillä valmentajina on käytössämme – minkälaisia ovat meidän onnistumisemme avaimet?

Tällainen avainnipustamme on tullut: siitä löytyy maalarin teippi, tussit, postit-laput, ohjaava ote, ovien rakentaminen yhdessä, eteenpäin vievät kysymykset, tuolit ilman pöytiä, psykologinen turvallisuus, toiminnallisuus, kohtaaminen ja hetkessä oleminen.

Kuulethan lukkojen avautuvan?

 

Jollas Instituutin valmentajat Susanna Vinkka ja Heidi Maisonen
Kirjoittajat Susanna Vinkka ja Heidi Maisonen ovat molemmat koulutukseltaan myös työnohjaajia.

 

Lue lisää Peili-valmennuksesta

Picture of Susanna Vinkka & Heidi Maisonen

Susanna Vinkka & Heidi Maisonen

Kysy lisää Peili-käyttäytymisprofiilista

Niina Reina

Työssäni koordinoin Peili-valmennustyökalujen sertifiointipalveluita sekä annan oman panokseni viestintään, markkinointiin ja myyntiin sekä kehittämistyöhön.

Puhelin: 010 66 65 690
Email: niina.reina@nullpeiliconsulting.fi

Lataa käyttäytymisprofiilin esite

Täytä sähköpostiosoitteesi, niin saat ladattua esitteen

Tämä lomake kerää sinun sähköpostiosoitteesi, jotta voimme toimittaa esitteen(Pakollinen)
Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Scroll to Top
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
page
webinaarit
post
ajankohtaista
valmentajat
Filter by Categories

Osallistu koulutukseen täyttämällä lomake

"*" näyttää pakolliset kentät

Tämä lomake kerää sinun henkilötietojasi, jotta voimme käsitellä ilmoittautumisesi koulutukseen*
Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.