Kompensoimme hiilipäästömme vuodelta 2020

Metsää ylhäältä päin kuvattuna

Hiilidioksidipäästöjen kompensoiminen vaati hiukan selvittelyjä, kun kyseessä on pienyritys, jonka päästöt ovat verrattain vähäiset. Alalle on tullut viime vuosina paljon erilaisia ratkaisuja, joiden toimintaperiaatteiden painotukset vaihtelevat. Halusimme löytää vastuullisen, kohtuullisen helposti toteutettavissa olevan ja hinnoittelultaan pienyritykselle järkevän ratkaisun. 

Isompien hiilikompensoinnin parissa toimivien yritysten asiakkuusmaksut ja laskentapalkkiot voivat olla pienyritykselle kohtuuttoman korkeat suhteessa kompensoitavien hiilipäästöjen hintaan. Opimme myös, että pelkkä puiden istuttaminen Suomen niemelle ei välttämättä ole globaalisti kaikkein tehokkain tapa torjua ilmastomuutosta.

Lopulta päädyimme kompensoimaan vuoden 2020 hiilipäästöt Compensate-säätiön kautta. Saimme erittäin hyvää ja asiantuntevaa asiakaspalvelua, ja säätiön tieteellinen osaaminen sekä eettisyys vakuuttivat meidät. Yhteyshenkilönä toiminut Eva Båsk neuvoi käyttämään Compensate Plus -palvelua, johon on rakennettu valmiiksi selkeät ja helpot laskurit hiilipäästöjen selvittämiseksi. Esimerkiksi syöttämällä henkilölukumäärän, saimme laskurista suoraan digitaalisten toimintojen hiilijalanjäljen.

Compensate Plus -palvelu on vielä täydentymässä, sillä tällä hetkellä käytössä on beetaversio. Meille se tarjosi jo nyt riittävän tarkan, helpon ja kustannustehokkaan tavan selvittää pienen yrityksemme hiilijalanjälki ilman raskaita ja kalliita laskentapalveluja. Palvelua pääsee käyttämään 120 euron vuosittaisella lisenssimaksulla.

Compensate myös ylikompensoi jokaisen hyvitetyn hiilidioksiditonnin, jotta asiakas voi olla varma kompensaation toteutumisesta käytännössä. Compensaten periaatteisiin kuuluu toiminnan läpinäkyvyys, eikä säätiö voittoa tavoittelemattomana toimijana ota itselleen lainkaan osuutta kompensaatiomaksuista. Toiminta ja palvelujen kehittäminen rahoitetaan pelkästään lisenssimaksujen avulla. Kompensaatiokohteiden valinnassa Compensate huomioi hiilen sitomisen lisäksi mm. ihmisoikeudet, paikallisten yhteisöjen tukemisen, biodiversiteetin sekä YK:n asettamat 17 kestävän kehityksen tavoitetta.

Compensaten missiona on tuoda ilmastovastuu mukaan kaikkeen, mitä me ihmiset teemme – jokaiseen tekoon, toimeen ja päätökseen. Tämä tavoite ja sen riittävän ripeä toteutuminen on monien elämänmuotojen kannalta ratkaisevan tärkeä tekijä.

Kiitämme Compensate-säätiötä hyvästä yhteistyöstä ja toimivasta ratkaisusta!

Picture of Niina Reina

Niina Reina

Sertifiointipalvelut, Peili Consulting Oy

Kysy lisää Peili-käyttäytymisprofiilista

Niina Reina

Työssäni koordinoin Peili-valmennustyökalujen sertifiointipalveluita sekä annan oman panokseni viestintään, markkinointiin ja myyntiin sekä kehittämistyöhön.

Puhelin: 010 66 65 690
Email: niina.reina@nullpeiliconsulting.fi

Lataa käyttäytymisprofiilin esite

Täytä sähköpostiosoitteesi, niin saat ladattua esitteen

Tämä lomake kerää sinun sähköpostiosoitteesi, jotta voimme toimittaa esitteen(Pakollinen)
Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Scroll to Top
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
page
webinaarit
post
ajankohtaista
valmentajat
Filter by Categories

Osallistu koulutukseen täyttämällä lomake

"*" näyttää pakolliset kentät

Tämä lomake kerää sinun henkilötietojasi, jotta voimme käsitellä ilmoittautumisesi koulutukseen*
Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.