Marjo-Riitta Ristikangas vuoden 2010 Peili-valmentaja

Integro antaa vuosittain tunnustuksen ansioituneelle Peili-valmennustyökalujen käyttäjälle. Marjo-Riitta on käyttänyt vuoden aikana ahkerasti Peili-käyttäytymisprofiileja valmennustyössään ja kirjoittanut yhdessä miehensä Vesa Ristikankaan kanssa kirjan Valmentava johtajuus, jossa käsitellään myös Peili-käyttäytymisprofiilin viitekehystä ja hyötyjä.

Marjo-Riitta

Marjo-Riitta työskentelee nykyisin Vesan kanssa omassa yrityksessä BoMentis Oy,Coaching House Finlandissa. Marjo-Riitta on taustaltaan sosiaalipsykologi, terveydenhoitaja ja toiminnallisten menetelmien erityistuntija sekä sertifioitu coach. Hän keskittyy valmennustyössään johtamisen ja esimiesten kehittämiseen ja erilaisten ryhmien potentiaalin käyttöönottoon sekä valmentavan kulttuurin rakentamiseen. Ensi vuonna Marjo-Riitalle tulee täyteen pyöreät 10 vuotta päätoimisena kehittymisen valmentajana.   

Mikä Marjo-Riitta on punainen lankasi omassa valmennustyössäsi?

Arvostava ja kannustava kohtaaminen. Minulle on tärkeää rakentaa onnistumisia yhdessä siten, että kaikki kokevat tekevänsä mielekästä työtä ja pystyvät käyttämään omia vahvuuksiaan. Ihmiset innostuvat, kun heitä kohtaa yksilöllisesti ja arvoa antavasti. Samasta asiasta saarnaa myös Pekka Himanen puhuessaan rikastavista työyhteisöistä. Paljon on kiinni omasta asenteesta eli suhtautumisesta, millaisena näen toiset ihmiset ja asiat.

Kun ihmisiä kohtelee sellaisena kuin he parhaimmillaan ovat, heidän potentiaalinsa saadaan käyttöön. Ihmiset innostuvat ja parhaimmillaan rakastuvat työhönsä. Yhdessä työskennellen, toisia tukien ja välillä haastaen löydetään oikea suunta, jota kohti yhdessä kuljetaan. Marjo-Riitta kiteyttää: Kun ryhmään saadaan rakennettua ensin riittävän turvallinen ilmapiiri, erilaisuuteen liittyvät vahvuudet voidaan aidosti hyödyntää.

Mikä on saanut sinut valitsemaan yhä uudelleen Peili-käyttäytymisprofiilin työkaluksi valmennuksiisi?

Peili on erinomainen mallinnus ihmisten erilaisista tavoista motivoitua, käyttäytyä ja suhtautua elämään. Se on mallina myös helposti omaksuttavissa ja sitä on mahdollista soveltaa hyvin moneen eri tilanteeseen. Siitä syystä valitsin Peilin yhdeksi taustaviitekehykseksi kirjoittamaani kirjaan Valmentava johtajuus. Peili on siis erittäin käytännönläheinen ja sen avulla on helppo havahduttaa asiakkaita erilaisten toimintatyylien saloihin.

Miten itse tasapainotat työn ja muut elämän osa-aluet?

Olen onnellinen siitä, että olen perheeni kanssa tasapainossa. Erityisesti lapset pitävät minut maanpinnalla. He osaavat kertoa totuuden siitä, missä mennään. He ovat todellinen elämän suola. Palkkasimme tyttäremme Victorian assistentiksemme, joten dialogi jatkuu työasioista myös joskus keittiön pöydän äärellä.

Liikunta, tanssi ja elokuvat ovat viihdykkeitäni vapaa-ajalla, kun lasten ammattimaisen urheilun tukeminen ja työkuviot BoMentiksen toimitusjohtajana antavat myötä. Aloitin tammikuussa mm. zumba-tunnit. Innostuin tanssista ystäväni polttareissa, joten sitä oli pakko jatkaa. Aluksi tanssi oli hirvittävän vaikeaa ja yritinkin vain pysyä opettajan perässä.  Espanjalaisen opettajan rentous ja kepeys on kuitenkin muuttanut suhtautumistani tunteihin. Tärkeintä onkin pitää hauskaa ja saada yhdessä hiki pintaan. Askelkuvioilla ei ole niinkään väliä, vaan sillä miten pysyt keikuttamaan itseäsi. Siitä tulee väkisinkin hymy huulille. Se on todellista liikunnan iloa.

Yrityksemme nimi, BoMentis tuleekin latinan sanoista hyvät mielet (Bona, bunum, bonee = hyvä + mens, mentis = mieli). Sitä haluan rakentaa niin vapaa-ajalla kuin töissäkin. BoMentis, Coaching House tuoreena yrityksenä markkinoilla vaatii tällä hetkellä paljon aikaa ja energiaa, joten itsestä huolehtiminen on tärkeää. Tekemistä riittää, koska samaan aikaan myös opiskeluni psykodraamaohjaajaksi on loppusuoralla ja tietysti haluan normaalin asiakastyöni tehdä laadukkaasti kuten ennenkin. Kunhan huhtikuu koittaa, ja kevätaurinko alkaa paistaa, kokonaisuus on jo paremmin hallussa ja tuparit kolkuttavat ovella.

Picture of Peili

Peili

Sertifioimme valmentajia, kouluttajia ja HR-ammattilaisia Peili-työkalujen käyttöön.

Kysy lisää Peili-käyttäytymisprofiilista

Niina Reina

Työssäni koordinoin Peili-valmennustyökalujen sertifiointipalveluita sekä annan oman panokseni viestintään, markkinointiin ja myyntiin sekä kehittämistyöhön.

Puhelin: 010 66 65 690
Email: niina.reina@nullpeiliconsulting.fi

Lataa käyttäytymisprofiilin esite

Täytä sähköpostiosoitteesi, niin saat ladattua esitteen

Tämä lomake kerää sinun sähköpostiosoitteesi, jotta voimme toimittaa esitteen(Pakollinen)
Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Scroll to Top
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
page
webinaarit
post
ajankohtaista
valmentajat
Filter by Categories

Osallistu koulutukseen täyttämällä lomake

"*" näyttää pakolliset kentät

Tämä lomake kerää sinun henkilötietojasi, jotta voimme käsitellä ilmoittautumisesi koulutukseen*
Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.