Uutiset

Mika Purola Ja Vuoden Peili-valmentaja diplomi
Vuoden 2020 Peili-valmentaja on monitaitoinen Mika Purola
Lisätty kategoriaan
kirjoittajalta Peili

Senior Coach Mika Purola Adaprosta on vuoden 2020 Peili-valmentaja. Adapro luo projektiliiketoiminnan ja strategisen kehittämisen käytäntöjä. Mika Purolan valmennuspalettiin Adaprossa kuuluvat erilaiset projektijohtamiseen liittyvät perusvalmennukset, IPMA-D ja C-sertifointivalmennukset, ketterät menetelmät sekä projektijohtamisen, projektitiimien ja yhdessä ohjautuvien tiimien valmennukset.

Taitava ja kokenut tekijä

Peili-valmentajana Mika Purola on ajan hermolla toimiva tekijä sekä uusien toimintatapojen varhainen omaksuja, jonka kanssa yhteistyö sujuu mutkattomasti. ​Hän myös sopeutuu taitavasti poikkeusoloihin ja ottaa uudet olosuhteet haltuun ketterästi sekä menestyksekkäästi. ​Lisäksi Mikalle on tärkeää huolehtia hyvin asiakkaistaan, huomioida heidän tarpeensa ja reagoida niihin nopeasti sekä joustavasti.

Mika Purolan tausta on kuluttajaelektroniikkateollisuuden HR- ja HRD-projektijohtotehtävissä. Hän on aikaisemmin hoitanut myös outplacement-valmennuksia ja toiminut työnhakuvalmentajana. Kaiken kaikkiaan Mikalle on kertynyt kokemusta kouluttamisesta ja valmentamisesta parikymmentä vuotta. Yleensä hän vetää noin sata valmennuspäivää vuodessa.

Hybridimalleja ja ihmisten johtamista

Yhdessä ohjautuvien tiimien lisäksi Mika Purola nostaa tämän päivän projektityöskentelyn vaatimuksista esille ketterien ja perinteisten projektijohtamisen menetelmien yhdistämisen siten, että erilaisiin tilanteisiin löydetään sopivin hybridimalli. Peili-käyttäytymisprofiilin vahvuutena Mika Purola pitää ennen kaikkea peiliä – toisten näkymää omaan käyttäytymiseen. Hänen kokee toimivana myös sen, että Peili ei työkaluna lokeroi ihmisiä liian vahvasti, vaan jättää liikkuma-alaa.

Ihmisten johtamista käsittelevän kurssin Mika aloittaa yleensä seuraavalla ajatuskululla: ”Kuka tahansa tomppeli voi vetää projektin niin, että ihmiset ovat projektin lopussa loppuun palaneita. Mutta vedäpäs projekti siten, että ihmiset ovat projektin lopussa paremmassa kunnossa kuin aloittaessa.” Tässä sanoituksessa kiteytyykin jotain olennaista Mikan valmennustavasta, jossa vankka asiantuntemus yhdistyy ajatusten herättelyyn piristävän humoristinen pilke silmäkulmassa.

Lue Mika Purolan blogi yhdessä ohjautuvista tiimeistä

Peili

Sertifioimme valmentajia, kouluttajia ja HR-ammattilaisia Peili-työkalujen käyttöön.

Lisää kommentti

Peili-uutiskirje

Tilaa 6-8 kertaa vuodessa ilmestyvä Peili-uutiskirje.