Uutiset

Anne Salonen auttaa esimiehiä asemavallasta ansaittuun johtajuuteen
Lisätty kategoriaan
kirjoittajalta Peili

Valmentaja ja johdon työnohjaaja Anne Salonen kertoi 18.5.2016 Henry ry:n asiantuntijatunnilla, kuinka ansaittu johtajuus ja tasaveroinen kumppanuus rakentuvat. Oikotietä ei ole, eikä askeleita voi hypätä yli, tai seinä on vastassa.

Ansaitun johtajuuden lähtökohta on aito kunnioitus, jonka jälkeen tulee löytää yhteinen kieli. Vasta sitten luottamus alkaa rakentua. Kun on saavutamme tietyn luottamuksen tason, avaamme itseämme ja annamme luvan huolenpitoon. Sen jälkeen mahdollistuu oppiminen ja mukaan tulevat myös huumori sekä leikkimielisyys. Ansaitun johtajuuden saavuttaminen edellyttää prosessin kaikkien tasojen toteutumista.

Annen kertomasta huokuu kokemus, ja moninaiset käytännön esimerkit valottavat eri tasojen ilmentymistä työelämässä. Näkemys ansaitusta johtamisesta perustuu neurotieteisiin, ja pätee ihmisen lisäksi myös muihin nisäkkäisiin.

Ansaittu johtajuus kantaa pidemmälle, syvemmälle ja paremmin kuin ohueksi jäävä, pelkkään asemavaltaan pohjautuva johtajuus, sillä pakottamalla syntyy vain pakkoliikkeitä. Mahdottomia ei silti esimies tai johtajakaan voi tehdä, vaan luottamuksen, aidon johtajuuden ja tasaveroisen kumppanuuden syntymiseen tarvitaan molempien osapuolien mukana oloa.

Anne Salonen työskentelee valmennusyritys Pregossa. Hän on sertifioitunut Peili-käyttäytymisprofiilivalmentaja ja käyttää Peiliä apuna etenkin yhteisen kielen löytämisessä ja luottamuksen rakentamisessa tiimeissä ja työyhteisöissä.

Lue lisää Anne Salosesta

Lue lisää Peili-käyttäytymisprofiilista

 

Peili

Sertifioimme valmentajia, kouluttajia ja HR-ammattilaisia Peili-työkalujen käyttöön.

Lisää kommentti

Peili-uutiskirje

Tilaa 6-8 kertaa vuodessa ilmestyvä Peili-uutiskirje.