Uutiset

Mieli täynnä raksuttavia rattaita
Oppimisen iloa ja uusia aivoituksia
Lisätty kategoriaan
kirjoittajalta Niina Reina

Aivotutkimus avaa jatkuvasti uusia kiehtovia ovia mielemme ja sisäisen systeemimme toimintaan. Neurojohtamisen asiantuntija Carola Lindholm-Gerlin valotti 18.10. Peili-moduulissa oppimisen lainalaisuuksia AGES-mallin näkökulmasta.

Opittu sisältö on sitä helpompaa painaa mieleen ja muistaa, mitä aktivoituneempi on oppijan aivojen osa nimeltä hippokampus. Kaikki AGES-mallin vaiheet eli Attention, Generation, Emotion ja Spacing ovat keskeisiä tekijöitä hippokampuksen aktivoinnissa.

Opimme kiinnostavan päivän aikana lisäksi mm. voimallisten kysymysten esittämistä itsellemme sekä tunteiden tiedostamista ja ohjaamista. Tiesitkö muuten, että sydän lähettää aivoille kaksi kertaa niin paljon viestejä kuin aivot sydämelle? Onkin liian yksinkertaista ajatella, että aivot yksinään ohjaisivat meitä. Älykäs sisäinen neuroniverkostomme kun ei rajoitu pelkästään aivoihin, vaan sitä löytyy runsain mitoin esimerkiksi suolistostamme.

Osallistujien palaute koulutuksesta oli innostunutta ja nälkä uutta tietoa kohtaan vain kasvoi:

 

“Huippuhyvä päivä! Carola on viisas ja upea nainen. Jäi ihan valtava tarve vielä sukellella syvemmälle ja jatkaa tämän kiehtovan teemaston parissa! Innolla tulevia jaksoja odottaen!”

“Ylitti odotukset – lämmin kiitos :)”

 

Peili-moduulit ovat pääasiallisesti sertifioituneille Peili-käyttäytymisprofiilivalmentajille suunnattua syventävää koulutusta. Aivotutkimuksen tiimoilta on ensi keväänä ohjelmassa vielä kaksi Carola Lindholm-Gerlinin vetämää moduulia:

 

24.1.2020 Tiedostava keskustelu – avain luottamuksen rakentamiseen

3.4.2020 Jännitteiden hallinta ja konfliktien ratkaisu

 

Niina Reina

Sertifiointipalvelut, Peili Consulting Oy

Lisää kommentti

Peili-uutiskirje

Tilaa 6-8 kertaa vuodessa ilmestyvä Peili-uutiskirje.