Uutiset

Uudistus Peili-käyttäytymisprofiiliin
Lisätty kategoriaan
kirjoittajalta Peili

Olemme uudistaneet Peili-käyttäytymisprofiilin joustavuusosion kohtaamiskykypalautteeksi.

Käsite kohtaamiskyky kuvaa palautteen mittamaa kokonaisilmiötä entistä paremmin. Uudistuksen myötä päivitimme myös kohtaamiskyvyn neljä eri tasokuvausta nykyaikaiseen ja ratkaisukeskeiseen lähestymistapaan sopiviksi. Uudistettuihin palautteisiin sisältyy kysymyksiä ja ehdotuksia, jotka auttavat havainnoimaan omaa kohtaamiskykyä sekä siihen vaikuttavia tekijöitä.

Kohtaamiskyky on arvostavaa kohtaamista ja toisia huomioivaa vuorovaikutusta. Kohtaamiskykypalaute kuvaa henkilön taitoa ja halukkuutta kohdata. Palaute perustuu omaan ja viiden muun henkilön antamaan arvioon.

Kun ihminen voi hyvin, on sinut itsensä ja ympäristönsä kanssa, hän jaksaa kohdata erilaisuutta, hankalia tilanteita ja kriisejäkin paremmin kuin ihminen, joka on jostakin syystä paineinen. Tämä kertoo sen, että kohtaamiskyvyn taso on osittain tilannesidonnainen ja muuttuu eri aikoina.

Kohtaamiskykypalaute on siten myös erinomainen stressimittari. Kohtaamiskykyyn vaikuttavia tekijöitä on toki muitakin; sekä ulkoisia että sisäisiä (esim. asenne, arvot, uskomukset, sosiaaliset taidot jne.) Ne ovat kaikki hyvin yksilöllisiä. Ihminen, jolla kohtaamisen taito on hallussa, saa yleensä tukea pyrkimyksilleen. Kohtaamiskyky on kehitettävissä oleva taito.

 Lue lisää Peili-käyttäytymisprofiilista

Peili

Sertifioimme valmentajia, kouluttajia ja HR-ammattilaisia Peili-työkalujen käyttöön.

Lisää kommentti

Peili-uutiskirje

Tilaa 6-8 kertaa vuodessa ilmestyvä Peili-uutiskirje.